Startup haalt plastic soep uit Amsterdamse gracht

De gemeente Amsterdam gaat met haar nieuwe project Startup in Recidence beginnende, vernieuwende bedrijven betrekken bij het oplossen van moeilijke sociale vraagstukken. 13 startups zullen door afdelingen van de gemeente worden gesteund om hun bijdrage te leveren op gebied van stedelijke mobiliteit, levendige stad, circulaire economie en de gezonde stad. De gemeente zal na vijf maanden de oplossing van een of meerdere startups inkopen, waardoor deze een snelle start krijgt en significant kan gaan bijdragen.

The Great Bubble Barrrier

Een van de 13 startups is de Great Bubble Barrier. De Amsterdamse grachten kent een hogere concentratie microplastic dan op zee. De grachten van Amsterdam staan, via het Noordzeekanaal, in directe verbinding met de Noordzee. Om vanuit onze hoofdstad iets te doen aan de jaarlijkse 8 miljoen ton plastic die in zee verdwijnt komt The Great Bubble Barrier met een oplossing: The Great Bubble Barrier.
In verdieping Amsterdam legt Chief Technology Officer Francis Zoet uit met welke problemen Amsterdam te maken heeft en wat hun smart solution for plastic pollution is.

 

Francis Zoet: Amsterdam is een van de steden met het grootste afvalprobleem

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *